Vše začalo na Maltě

Píše se rok 2015. Rozhodla jsem se tenkrát, že odjedu na týden s dalšími ženami na Maltu, ostrov snů. Měly jsme pod vedením úžasné Karaimi (ženy s velkým Ž) celkem nabitý program. Výlety po překrásných chrámech na ostrově Gozo, meditace a také koupání v průzračném moři.

Znala jsem tam pouze pár žen, celkem nás tam bylo asi 40. Do té doby jsem nikdy týden v kuse v neznámé dámské společnosti nebyla, a tak mě zajímalo, co se bude dít. Celý život jsem organizovala akce pro ženy s cvičením, ale toto bylo pro mě něco zcela nového.

Je zajímavé, když člověk jede na neznámé místo s neznámým kolektivem. V tu chvíli jako bych byla list čistého papíru. Nikdo o mně nic nevěděl. Tenkrát mi ještě úplně nedocházelo, že budu mít okamžitou zpětnou vazbu, jak na ostatní působím. Vlastně velice nečekanou zpětnou vazbu.

Již druhý den jsem dostala od žen přezdívku Coco. Miluji perly a na večeře jsem chodila v sukni a na podpatcích. Vlastně miluji obecně ženské oblékání a módu. Přijde mi, že si každá žena může najít vlastní styl. A že na rozdíl od mužů máme na výběr mnohem širší škálu oblečení a doplňků. Úžasné je, že se tento styl pak může projevit ve všem, co nosíme, ať už jdeme na večeři, do divadla a nebo na procházku do parku. A pořád se můžeme cítit žensky a svá.

Upřímně mě reakce žen překvapila. Nikdy dřív jsem se s tím totiž nesetkala. Možná proto, že jsem celý život trávila s klienty v tělocvičně (jako trenérka a choreografka) a málokdo mě z mých klientů viděl jinak než v legínách a tričku. Na dovolené jsem měla příležitost si oblékání řádně užít. Ještě víc mě překvapilo, že některé ženy se mě spontánně začaly ptát na můj názor, co jim sluší a co ne. Též se mě v krámě ptaly, co si mají koupit. To víte, taková ta dovolenková atmosféra a nakupování.

Jednou večer na večeři mi dokonce všechny zatleskaly a já jsem se jim promenádovala v jídelně ještě před ostatními turisty. To byl fakt gól…od té doby jsem nad tím začala přemýšlet.

Od malička mám cit pro barvy a střih. Intuitivně cítím a mám představu, co by jaké ženě slušelo tak, aby podtrhla své přednosti. Také svým způsobem vnímám esenci každé ženy. Každá žena je naprosto jedinečná. Každá máme své silné i slabé stránky a díky oblečení tak můžeme určité části své osobnosti podtrhnout nebo naopak utlumit. Móda umí krásně vystihnout naše nálady, je to obrovsky tvůrčí záležitost.

Poprvé na Maltě jsem tedy začala tento svůj talent identifikovat. Jednou jsem někde četla, že tomu, co je naším talentem, většinou v životě nevěnujeme žádnou důležitost. Jde nám to snadno a přijde nám, že to takto má přece každý. Až okolí nám může tento náš talent velmi dobře odzrcadlit.

Když jsme potom přijely domů, začaly ve mně zážitky z Malty pracovat. Začala jsem se hodně ptát kolem sebe, sbírat informace a spřádat plány. O tom, jak to byl dál, se dočtete v Kdo je Meera.

 

Klára Meera
Miluji módu a krásu žen. Miluji život na Zemi. S nadšením navrhuji oblečení z BIO bavlny. Chci, abyste se, milé ženy, cítily báječně a žensky. Proto jsem pro vás vytvořila exkluzivní módní značku Meera. Meera je značka, která skvěle vypadá a padne, ale také rozumí vašemu tělu a je šetrná k přírodě. Kdo je Meera najdete zde>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.