Testováno na lidech: BIO bavlna vs. speciální sportovní oblečení

(Tohle zamyšlení napsala naše Lenka – odborná odbornice a expertka na slovo vzatá ve všech tajích a hlubokých i mělkých vodách marketingu. Mimo to je také nadšenou sportovkyní a tak jsme jí na hory vybavily naším tričkempodprsenkou, ať si zkusí, co BIO bavlna umí. Vyzkoušela, podivila se a napsala.) 

Je BIO bavlna lepší než Moira?

Za mne ano! Ale nebyla jsem o tom přesvědčená hned od začátku. Kdo by také tomu věřil… Bavlna je prostě bavlna, kdežto speciální materiály vyvinuté pro sport jsou lepší… alespoň to mi říkal můj selský rozum. A říkal by mi to dál, kdybych BIO bavlnu nevyzkoušela na vlastní tělo, respektive kůži 🙂 Měla jsem k dispozici dva kousky. Z mého pohledu obyčejně vypadající tričko s dlouhým rukávem a sportovní podprsenku.

Přesvědčila mě!

Na první pocit – super materiál. Je opravdu hebký a pokožku příjemné zahalí, nebo lépe řečeno přímo pohladí. Ale že by tohle tričko vydrželo i při „tréninku“ se mi nechtělo věřit. No vzala jsem si na sebe oboje při zvlášť namáhavé zkoušce – na snowboard na kterém se teprve učím. Všichni, co někdy začínali s nějakým sportem, mi jistě dají zapravdu, že potní žlázy jedou na 120% :). Samozřejmě stejně tomu tak bylo i u mne, zima nezima, tělo makalo jak divé a tím pádem se potřebovalo ochlazovat.. Takže jsem byla sice zpocená jak ta myš, ale k mému překvapení mi i po dvou hodinách boje s prknem bylo příjemné teplo a neměla jsem pocit „studených zpocených zad “. A tak jsem začala BIO bavlně ve své nedůvěře důvěřovat..

 

(za fotky díky Valeriánovi Spustovi – valin.cz)

… a v přesvědčování pokračovala 🙂

Nespornou výhodu oproti sportovnímu oblečení vidím v tom, že prostě vypadá super. Jinými slovy se z obyčejného černého trička stal kus oblečení, který nosím velice často jen tak na ven. Až je mi někdy líto ho brát na sport. Také jsem se bála, že věčné praní tričko poškodí a vytahá se..  Musím ale konstatovat, že teď skoro na konci sezóny – tzn. po třech měsících intenzivního užívání, látka pořád drží, jak má. Velice ráda tričko využívám na cestování. Je příjemné a dlouhé – takže mi netáhne na záda a druhý den se v něm můžu prohánět po svahu. Pro minimalisty jako jsem já, kdy se na víkend dokážu sbalit do jednoho baťůžku, je to užitečný poznatek. BIO bavlna tak u mě získala další bod – vlastně rovnou dva. 

Sportovní dámská podprsenka, která skvěle padne, je tématem sama pro sebe. Využívám ji teď možná ještě více než své původní sportovní podprsenky, kterých mám díky svým aktivitám poměrně dost. Podprsenka od Meery má hned několik výhod, nejdůležitějším aspektem pro mě ale je, že mě nikde neškrtí. Spodní „guma“ jsou totiž proužky látky, která má super elasticitu, takže ve výsledku není žádná guma vůbec potřeba… Ramínka jsou dutá a vzadu překřížené, takže to vypadá i pěkně na pohled 🙂 Není to prostě jen tak obyčejná podprda :). 

(za fotky díky Valeriánovi Spustovi – valin.cz)

Výsledek?

Suma sumárum, s údivem sobě vlastním jsem přišla na to, že se BIO bavlna se dá velmi pohodlně a funkčně využívat i na sport. Takže pokud chcete mít doma víceúčelový kousek, který můžete nosit na parádu, do práce i v něm v brázdit svahy na kole či na lyžích, můžu vám MeeraDesign s klidným srdcem doporučit. A pokud tomu pořád nevěříte, nezbývá, než to vyzkoušet na vlastní kůži (doslova) :-). 

stále ještě trochu udivená
Lenka Jeřábková

 

 

Karolína
Karolína je naše e-shopová kouzelnice. Na náš internetový obchod přidává nové kousky a hraje si se slovy. :) Její milované šaty jsou Afrodité.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.