Módní přehlídka ZACHUMLANÁ z pohledu vystresované moderátorky Lenky

Bylo nebylo… Před půl rokem, v dubnu 2019 jsme slavnostně otevírali náš showroom na Kačerově módní přehlídkou ŽENA ŽIVELNÁ. A hledala se moderátorka. Hledala se tak dlouho, až padl los na mě a mojí kolegyni Káju. Zjistila jsem díky tomu, že Karolína vládne nejen perem (píše pro vás fantastické newslettery – k odběru se můžete přihlásit zde), ale i mikrofonem, takže jsem se na jaře snažila jí sekundovat tak, abych nekazila její moc hezký přednes.

A jak se říká, nejhorší je osvědčit se, takže jsme i teď byly „vylosovány“, abychom moderovaly naší další podzimní přehlídku ZACHUMLANÁ. Panika střídala radost. Meeru miluju – jak oblečení, tak akce, které pořádá, ale stát před 50 lidmi s mikrofonem je, mírně řečeno, vystoupení z mojí komfortní zóny. V podstatě už v ní v tu chvíli dávno nejsem a jen jí z dálky mávám. Nicméně zvládla jsem to v dubnu, zvládnu to i teď. S Kájou jsme rozjely plánování, scénář nám rostl pod rukama a kreativní střeva rozhodně netrpěla zácpou.

Nadešel Den D a netrpělivost smíchaná s trémou sílila. Všem nám bylo jasné, že díky našim klientkám, kamarádkám a fanynkám a fanouškům to bude zase skvělý večer, ale – víte, co všechno se na cestě za tím večerem může ještě… pokazit?! Čím složitější je plán, tím víc věcí se může rozsypat. A tak se stalo. Přibližně 30 minut před plánovaným začátkem večera vypadl proud a mohly jsme si svítit akorát svíčkou a zpívat. Než jsme našly hlavní pojistky, prolilo se dost potu. Ale povedlo se a muzika začala zase hrát, světla svítit a stěrače stírat. A když jsem se tak začala uklidňovat, spustila (tentokrát 10 minut před začátkem) čtyřměsíční dcerka mojí spolumoderátorky plakací koncert a nám bylo jasné, že tam prostě nechce být. Moc světla, moc hudby, moc lidí.. Modely navíc stejně ocení až trochu povyroste, tak co by tam s námi dělala. Nedalo se svítit (tedy obrazně řečeno), Karolína musela s malou plakavkou domů. Takže jsem po špičkách přišla za naší Klárkou Meerou s nekromným dotazem, jestli by mi s moderováním pomohla. Měla jsem totiž Karolíně zase sekundovat, ona nadhazovala, já přijímala – no a přijímejte bez nadhozů. Scénář jsem mohla třeba sníst, byl mi už dost k ničemu. Najednou ze mě byla hlavní moderátorka a nezbývalo, než naplno rozjet schopnost, kterou jsme prý mi Češi pověstní – improvizaci. HA HA HA…

A tak jsme se do toho s Klárkou pustily. První na řadu přišly naše nové kabáty, čepice a nákrčníky z naší bio fleece bavlny. Mimochodem tato látka je tak heboučká, že to vypadá, jako by byla vytvořena ze štěňátek – naštěstí není, ale hebkostí je to srovnatelné. Následovaly tzv. „meerjeany“, objevili jsme totiž bio látku, která je podobná barvě jeansů, takže jsme z ní hbitě ušili legíny, šaty, sukně i kraťasy. Tento úvod jsem zvládla říci i bez mého dlouhého „ehmmm“, ale pak mi došel dech a za mého nervózního úsměvu jsem předala mikrofon Klárce, aby mne doplnila… Ta se smíchem převzala mikrofon a rozpovídala se dál o našich modelech. Jako by se nechumelilo 🙂

Pointou druhého vstupu bylo představení našich podzimních sukní. Máme nové typy, které se výborně hodí do tohoto barevného počasí – dlouhé, krátké, balónové. A nevypadáte v nich jako balón! Hlavně jsou takové, že vám dávají svobodu, protože nikde neškrtí, a přitom sedí majitelkám všech typů postav. Po krátké soutěži mi opět došla slova. Ale než se naše milé a krásné modelky opět převlékly, Klárka mne opět s přehledem doplnila.

Třetí sekvence přehlídky se nesla v duchu módní inspirace do práce. Protože sama nemám cit na módu, velmi jsem nahlas ocenila náš Meera servis od našich módních guru Klárky, Klárky a Klárky (ano, čtete správně, máme opravdu tři). Ty mi radí, co si kdy mám vzít na sebe 🙂 Nejen, že mi poradí, ale stráví se mnou v našem showroomu asi tak dvě hodiny, kdy si zkouším jeden kousek vedle druhého. Vybíráme nejrůznější kombinace, které spolu krásně ladí, což sice vidím, když je mám na sobě, ale představit si to bez názorné ukázky neumím. Proto jsem tuto sekci sledovala s obzvláště velkým zaujetím. Viděla jsem tem další věci, které již mám doma, ale nenapadlo by mne to takto hezky zkombinovat 🙂

Takže hotovo, zazvonil zvonec a módní přehlídce byl konec. A víte kdo mi při přehlídce nejvíc pomáhal s trémou? Vy všichni, kdo jste tam seděli. Především díky za to, že jste se smáli i když jsem se pokoušela o humor. To vyžaduje notnou dávku citlivosti :-). A děkuji i za naše modelky, protože procházet se po molu, když to není úplně vaše profese, to není jen tak. Stejně jak mne, tak naše publikum podporovalo každou z našich modelek od 10 do 70 let věku.

Díky vám všem se nám zase povedlo prohloubit unikátní přátelskou atmosféru, která je pro nás v Meeře tak důležitá.

Hlavní poděkování bych si přece jen nechala pro Klárku Meeru Stejskalovou, díky které Meera design před třemi lety vznikla a díky které už v sobě mnoho žen alespoň poodhalilo onu Bohyni. A já jsem večer díky ní mohla usínat s pocitem, že jsem díky ní zvládla svojí novou roli – roli moderátorky.

Lenka

PS: Celé video z přehlídky najdete níže, nezapomeňte se podívat na náš nový e-shop, kde najdete všechny nové kousky. Ráda bych vás také vyzvala, abyste se přihlásili k odběru novinek a sledovali náš FB nebo Instagramu, protože my nejsme jen firma zabývající se slow fashion. Jsme mnohem více, tak aby vám neutekla jedna z našich budoucích akcí 🙂 Třeba 23.10. budeme u nás dělat společný bazárek s věcmi, které vám již neslouží, ale někomu jinému by mohli ještě udělat radost 🙂 Zrevidujte svůj šatník a nepotřebné oblečení vezměte 23.10. k nám do Meera showroomu.

 

Lenka Jeřábková
Naše šikovná marketingová guru Lenka, díky které jsme se dostaly do novin a přivedla k nám mnohé z vás.
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.