O šetrnosti na všech rovinách

Ještě před pár lety, než jsem objevila značku Meera Design, mé skříně praskaly ve švech, ale nikdy jsem nevěděla, co na sebe. Typický ženský problém říkáte si? Nemusí být. Já se z toho nesmyslného křeččího kolečka vymotala a výhody téhle změny životního stylu oceňuji denně doteď. 

Dřív jsem se pravidelně během letních výprodejů potácela z nákupního centra s plnou taškou věcí za pár korun. Jenže hned co moje oči zdolaly tvrdý přechod z umělého zářivkového světla do slunečních paprsků všedního dne, už jsem se tak vítězně necítila. Půlku věcí, co jsem bezhlavě ukořistila, jsem si nepamatovala už po návratu domů. Další konfrontace s realitou většinou ukázala vykukující nitky a křivé švy. Stačilo jedno vyprání, aby se na scénu přidaly žmolky a místo na večírek zamířily nové šaty na dno skříně. Odtud se dostaly až při generálním úklidu a rovnou jsem je nasměrovala do pytle na vyřazené šatstvo. Výsledek? Po úmorných hodinách v nákupáku hnaná vidinou nových trendů jsem si pořídila odpadek.

Je vám ten scénář povědomý? Možná už jste na cestu udržitelné módy nastoupily už dávno a vlastně už nad jeho výhodami tolik nedumáte. Nebo ještě potřebujete pár argumentů, které by pomohly nadobro zamávat slevovým letákům obřích oděvních řetězců. Podělíme se s vámi o své zkušenosti, které dokládají, že investovat do kvalitních materiálů a promyšlených střihů je v důsledku dobré pro planetu i peněženku.

Osobně nosím Meera Design modely tři roky. Za tu dobu jsem vypozorovala, že vypadat a cítit se ve svém oblečení šik mě stojí méně a méně práce a v dlouhodobém horizontu nakonec i nákladů.

Méně praní

Zatímco polyester bývá nepříjemně cítit už po jednom náročném dni, biobavlna dýchá. Díky tomu není třeba kousky tak často prát. Mnohdy úplně stačí nechat je vyvětrat a následně klidně obléct znovu. V důsledku člověk spotřebuje méně vody, pracího prášku a energie na praní. Body pro životní prostředí i rodinný rozpočet.

Pauza pro žehličku

Jedna z nejméně oblíbených domácích prací. Kopec prádla, horká pára se valí v oblacích a z postávání u prkna snadno rozbolí záda i nohy. Od doby, co Meera Design tvoří převážnou část mého oblékání se hromádka k žehlení výrazně zmenšila. Šaty i halenky totiž stačí jednoduše vyvěsit. Už z ramínka po usušení je sundávám připravené k nošení. Tím uspořím nemalé množství času i energie (fotku přikládám pro představu – levá kupička je moje :-)).

Variabilní střihy i odstíny

Díky nadčasovému designu a snadno kombinovatelné paletě barev dokážu jeden kousek vynosit na mnoho způsobů. Ty samé legíny můžu obléknout na lekci jógy, pod letní šaty i k dlouhému zimnímu svetru. Prodyšná biobavlna zaručí pohodlí za každého ročního období. 

Jenom favoriti

V mojí skříni teď visí jen oblíbené prvky a tak nezávisle na tom, jaký model z nich poskládám, vím, že se budu cítit dobře. Nemám už potřebu bloumat po obchodech a bezcílně se snažit zaplnit neurčitou mezeru v šatníku. Vím přesně, co mám k dispozici. Když dojdu k rozhodnutí, že je potřeba nějakou kategorii doplnit, jdu rovnou za konkrétním cílem. Ve výsledku je to už pěkná částka, kterou jsem neutratila nezdárnými pokusy. U Meera Design se totiž nikdy nezklamu.

Odolnost

Zatímco tričko z masové produkce po pár nošeních začnou kazit žmolky a trčící nitky, kvalitně zpracované výběrové materiály slouží roky bez ztráty kytičky. Přestože své oblíbené topy oblékám několikrát týdně, ještě jsem neměla potřebu vyřadit jediný. Vypadají stále stejně elegantně. Žádné řídnutí tkaniny, ztráta tvaru či barvy. Zkrátka jistota, která jednorázovou investici štědře vrací spokojenými roky používání.

A jak se udržitelná móda od Meera Design nosí vám? S celým týmem pevně věříme, že vám dělá podobnou radost jako nám. Podle fotek, které nám posíláte, můžeme bezpečně říct, že vám velmi sluší!

Nicole Hájková
Nicole je velká milovnice Meera Design. Showroom, oblečení a především celý duch Meera světa ji učaroval. Tak že už druhým rokem fotí produkty na e-shop. Taky díky tomu tvoří Meera kousky většinu jejího šatníku :-)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.