Příběh jedněch šatů

Za dob první republiky bylo šití na míru běžnou praxí. Dámy chodívaly k švadlenám a do vybraných salonů a odcházely s modely, které jim perfektně padly a vystihovaly je. Dnes už takové služby samozřejmostí nejsou, a proto bychom vám rády zprostředkovaly, jak vznikají osobité šaty snů. V tomto případě mých snů. 😊

Můj šatník postupně ovládnuly kousky od Meera Design v plném rozsahu, ale jedny šaty jiné značky ještě odolávaly a trpělivě držely pozice. Reálně jsem je už dlouho vůbec nenosila, ale líbil semi jejich střih. Materiál byl však ve srovnání s Bio Bavlnou pro mě nenositelný. Někdo by mohl říct, že mě jemné textilie Meera Design rozmazlil, ale já tvrdím, že mě jen naučil skutečnému pohodlí. 😉 Vědět, co vyhovuje nám a našemu zdraví, by neměl být luxus. Jde o základ spokojenosti!

Nechat si zhotovit stejné šaty v bio bavlněném provedení mě už nějakou dobu lákalo, a tak jsem vyrazila do showroomu svůj nápad konzultovat. Moje milé módní i životní múzy se se mnou ihned pustily do tvůrčího procesu. Rozebraly se mnou do nejmenších detailů všechny aspekty střihu a odhalily jsme tak vše, co bylo možné vylepšit. Znáte to: „Tady krapet táhne, a tu zase vlaje.“ A protože elegantní střih šatů nejlépe vynikne na slavnostních událostech, holky navrhly přidat kousek zdobení. Klárka navíc přišla s dalším vylepšením a přidala všitou podprsenku.

Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat. Už za týden dorazil do showroomu balíček, který jsem se zatajeným dechem otevřela. Láska na první obléknutí. Poletuji nadšeně kolem zrcadla a holky už pozorně zkoumají, co ještě bude třeba upravit. Neochotně připouštím, že růst do výšky už neplánuji a bude třeba drobné zkrácení. Šaty jsme tedy poslaly na úpravu.

O pár dní později už obdivuji perfektní střih jako na mě ulitý a vybíráme s Klárkou, jakou konkrétní podobu bude mít dekorativní prvek. Zdobení jsme pečlivě přišpendlily a má snová róba zamířila na poslední úpravu.Výsledek mě jednoduše nadchl. Šik asymetrický dekolt, noblesní délka, atraktivní odstín červené a půvabná výšivka. V následujících fotografiích můžete samy posoudit.

Nicole Hájková
Nicole je velká milovnice Meera Design. Showroom, oblečení a především celý duch Meera světa ji učaroval. Tak že už druhým rokem fotí produkty na e-shop. Taky díky tomu tvoří Meera kousky většinu jejího šatníku :-)
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.